Cercar en aquest blog

COM COMPRAR ELS NOSTRES CAGANERS

Podeu adquirir els nostres caganers durant tot l'any visitant-nos a la botiga-taller de Caldes de Montbui, o encarregar-los per e-mail (terrisseriadecaldes@gmail.com) o per telèfon (640 103 820) i us els farem arribar casa.




divendres, 30 de novembre del 2012

Ecce Homo caganer



El fresc del Santuari de la Verge de la Misericòrdia de Borja (Saragossa) ha adquirit fama mundial després de la restauració per part de l‘avia de 80 anys, i veïna del poble, Cecília Giménez. La pintura original es va deteriorar per la humitat ambiental i la iaia va transformar la cara de Crist en el que la premsa internacional va anomenar un esbós d’un mico molt pelut amb una túnica mal ajustada (Ecce Mono). La imatge ha donat la volta al món i són molts els que demanen que es conservi l’actual imatge que qualifiquen d’una icona pop que representa l’actual manera de veure el món. Per a molts ha estat el fenomen sociològic més important de l’estiu de 2012.



La magnitud del fenomen queda palesa en la quantitat d’articles que s’han escrit a la premsa de tot el món, pels nombrosos productes que han adoptat la seva imatge (vins, participacions de loteria, creps, samarretes, bosses...), en el nombre de visites que està rebent el santuari ( han passat a cobrar entrada i fins i tot Ryan Air ha aprofitat la imatge per promoure vols a Saragossa), en la seva aparició en el famós joc Angry Birds i en el fet que ha estat una de les disfresses de més impacte del darrer Halloween als Estats Units.



És una de les imatges de l’any que no podia quedar al marge del món dels caganers.

dimarts, 13 de novembre del 2012

Anonymus, V de Vendetta o Guy Fawkes


Guy Fawkes va ser un conspirador catòlic anglès de finals del  segle XVI i principis del XVII. Amb el grup per a la restauració del catolicisme a Anglaterra va planejar la Conspiració de la pólvora per acabar amb la cambra dels lords i el rei, i així posar fi a les persecucions religioses. Va fracassar i va ser arrestat el 5 de novembre de 1605. Després de confessar les seves intencions i negar-se a delatar els seus còmplices va ser executat. Cada any es commemoren aquests fets en la coneguda Nit de les fogueres o Nit de Guy Fawkes.

A la novel•la gràfica V de Vendetta d’Alan Moore,  V, el misteriós revolucionari que lluita per enderrocar el govern feixista, amaga la seva identitat darrera d’una màscara i disfressa inspirada en Guy Fawkes.

El fenomen Anonymus, en la seva lluita contra la censura a internet i a favor de la transparència política, també utilitza la imatge d'V de Vendetta com a símbol d’identitat .

dilluns, 5 de novembre del 2012

Marilyn Monroe, mite del cinema.


Marilyn (Norma Jean). Actriu estatunidenca que ha esdevingut un dels mites eròtics del cinema. El seu magnetisme amb les càmeres, la seva vida desendreçada i la seva prematura mort en circumstàncies estranyes la converteixen en un mite que supera de llarg el reconeixement que va tenir en vida.



D’origen humil, passa de treballar en una fàbrica de munició a iniciar la carrera de model en ser triada per sortir a les fotografies d’un reportatge sobre la feina de la dona durant la Guerra Mundial. Deprés la FOX la va contractar per la sensualitat que irradiava davant les càmeres. Els primers papers rellevants li arriben a Ladies of the Chorus, La jungla d’asfalt i Tot sobre Eva. Després de Niàgara (film d’on Andy Warhol pren la fotografia que la converteix en una icona pop), amb Els senyors prefereixen les rosses es produeix el gran salt de qualitat i el reconeixement mundial interpretant el paper que més se li escau: de noia sexi i alhora còmica. Com casar-se amb un milionari, Bus Stop, Ningú no és perfecte (per la que guanya un Globus d’or) i The seven year itch (amb la famosa escena on fa voleiar les faldilles amb l’aire del metro) són altres títols rellevants de la seva carrera. La portada i pòster central (Somnis daurats) de la revista Play Boy i la interpretació de la cançó Happy birthday Mr. President dedicada a J.F. Kennedy (amb qui se li atribuïa un afer) marquen alguns dels seus moments més recordats.

Coincidint amb el 50 aniversari des de que ens va deixar, volem recordar-la amb el famós vestit del llaç amb que va interpretar la cançó Diamonts are a girl’s best friends a Els senyors prefereixen les rosses.


diumenge, 4 de novembre del 2012

Dereck Jeter, estrella del beisbol



El beisbol és l’esport rei als Estats Units i Els Yanquees de Nova Yorck l’equip més famós, amb més seguidors i amb el pressupost més elevat . El 1995 Dereck Jeter entra a formar part de la seva plantilla i des del 2003 n’és el seu capità.  És el líder de hits de tots els temps i el jugador estrella de l’equip; el Messi dels Yankees.